Met de hulp van onze online webshop, kiest en koopt u uw gewenste band voor alle soorten auto's, of 4x4. U vindt een ruime keuze aan modellen en beschikbare merken. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, stuurt kan u online betalen en krijgt u een bevestiging wanneer u dit kan komen ophalen.

Opteer voor gratis montage van uw banden.

Wilt u ook veilig de weg op? Ga dan voor de ervaring en expertise van bandencentrale KM21.

Zomerbanden

Zomerbanden hebben een harde rubbersamenstelling. Hierdoor slijten ze amper en hebben ze een goede wegligging en stuurprecisie.

Winterbanden

Winterbanden hebben een andere profiel- en rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk sneeuw, regen en ijs afvoeren. Zo hebt u bij natte weersomstandigheden meer grip op de weg en verkort u uw remafstand.

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren aan een opmars bezig in Europa. Deze banden zijn universeel en combineren de unieke eigenschappen van zomer- en winterbanden.

Ze bieden u een compromis op het vlak van prestaties. All season banden verslijten sneller dan zomerbanden, maar geven meer grip op een nat wegdek. In winterse omstandigheden scoren ze minder goed dan echte winterbanden, maar dat nadeel maken ze goed door hun kortere remweg bij droog weer.

Sneeuwkettingen

Zelfs met de beste winterbanden, zijn sneeuwkettingen het veiligste middel om niet met uw auto in het sneeuw vast te lopen. Reis rustig voor uw komende bergtochten of skivakanties.

Kijk naar de zijkant van uw band om te achterhalen met welk banden-type u rijdt.
U vindt er het merk, de afmeting, de draagkracht en de maximumsnelheid van uw band.

Wanneer u lek rijdt is het niet altijd nodig om de band te vervangen. De meeste banden zijn namelijk perfect herstelbaar.

Wij demonteren de band van de velg en controleren hem op interne beschadiging. We verwijderen eventuele achtergebleven scherpe voorwerpen. Onze bandenspecialist zal nadien bepalen of de band te herstellen valt.

Uw voertuig uitlijnen

Trekt uw wagen naar links of naar rechts als u op een rechte weg het stuur even loslaat? Dan is het tijd om uw voertuig te laten uitlijnen..

Een goede uitlijning zorgt ervoor dat de slijtage en belasting van uw banden tot een minimum beperkt worden. Dit zorgt voor een optimaal rijcomfort maar ook voor een langere levensduur van uw banden. Bovendien helpt een goede uitlijning u brandstof te besparen en stuuronderdelen slijten minder snel.

Laat uw wagen steeds uitlijnen bij aankoop van nieuwe banden.

Wanneer uw wagen bij een bepaalde snelheid aan het trillen gaat, dient u uw wielen te laten balanceren. Aan de hand van kleine gewichten gaan we de balans van het wiel herstellen waardoor u opnieuw vlot de baan op kan.

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat trillen.

Investeer in uw eigen veiligheid met KM21 - uw expert in banden op maat

Wij beschikken over meer dan 6000 banden om zeker te zijn dat u de perfecte band krijgt voor uw voertuig.